CULTUUR

Zodra je landt op Kaapstad International Airport ben je in een andere wereld. Zuid-Afrika, ook wel de Rainbow Nation genoemd, wordt gevormd door een fascinerende mix van Afrikaanse, Aziatische en Europese culturen. Het koloniale verleden, townships, het moderne Kaapstad en Stellenbosch met de Cape-Dutch bouwstijl, het is indrukwekkend om mee te maken. Er is zoveel te zien dat je kunt overwegen om langer te blijven of om eerder aan te komen.

Steden en gebieden die je onder andere gaat zien zijn: Kaapstad, Stellenbosch, Cape Winelands, Helderberg and Simons Berg Nature reserve, Sir Lowry’s pass, Grabouw, Oak Valley.

Het land

Zuid-Afrika is een enorm groot land. Het heeft een oppervlakte van 1.200.000 km2 met 60 miljoen Inwoners en is daarmee 30 keer groter dan Nederland 42.000 km2 en 18 miljoen inwoners

Talen

Het land kent 11 officiële talen waarvan Zulu het meest gesproken is (23%). Xhosa (16%) en Afrikaans (13,5%). Dit zijn de drie meest gesproken talen. Engels is de officiële voertaal voornamelijk gebruikt in commerciële organisaties en overheid.

NL roots

De organisatie waarbij je boekt heeft Nederlandse roots. Jouw verblijf, YEBO Boutique Guesthouse is in eigen beheer en daarmee ben je verzekerd van een goede organisatie.